Site icon Brazilian recipes

Chicken Lasagna

Lasagna al Pollo

Chicken Lasagna

Chicken Lasagna

Lasagna di Pollo, è una variante della classica lasagna alla bolognese che conosciamo tutti. Siamo amanti di una buona pasta, soprattutto quando è preparata da noi. In generale, la pasta è un piatto facile e veloce. La lasagna tradizionale è conosciuta come bolognese e ha conquistato il palato di tutti gli appassionati della cucina italiana. In Brasile all’inizio dei anni 50 quando sono arrivati i clandestini Italiani che hanno acquistato la loro prima terra in Brasile, hanno costruito il loro primo ristorante Italiano. Dato che la lasagna alla bolognese non era un piatto che poteva piacere molto ai brasiliani, hanno fatto una variante con il polo. Dato che in Brasile ci mangia molto il Pollo lo hanno abbinato a questo piatto. Qui ora potete provare a fare questa ricetta della Lasagna al Pollo molto buona se volete fare una cosa diversa dal solito. Ps. in questa ricetta va usato il Requeijao un formaggio tipico brasiliano che qui in italia non è facile reperire ma sul sito trovate la ricetta oppure usate la Cagliata cremosa o 50% di formaggio spalmabile e 50% di robiola. Ci trovi anche su: Youtube Brazilian Recipes Servings: 4 Preparation: 5 min. - Cooking: 40 min. Ready in: 45 mins

Ingredients

Method

Step 1

- SAUCE -

Step 2

In a saucepan, make a homogeneous cream with 2 tablespoons of flour and 2 tablespoons of butter (reserve 1 tablespoon of butter).

Step 3

Add the milk, 1 chicken broth and stir constantly.

Step 4

Remove from the heat and add the cream, set aside.

Step 5

- POLO SHIRT -

Step 6

Cook the chicken breast in water (without oil), once cooked, Filleting the Chicken

Step 7

Chop the onion into small pieces, put it in a pan and brown it with the butter.

Step 8

Add the chicken and chicken broth, stir constantly until the chicken is completely golden brown.

Step 9

- ASSEMBLY -

Step 10

In a baking dish, place 2 ladles of sauce.

Step 11

Prepare the base with lasagna pasta, cover with 1 layer of ham, 1 of cheese and 1 of chicken (in this order).

Step 12

On top of the chicken, place 1 layer of curd and 2 ladles of sauce.

Step 13

Cover the curd with 1 layer of ham, 1 layer of cheese and 1 layer of pasta, add the sauce.

Step 14

Repeat this process until about 2.5 cm are missing to reach the edge of the oven dish.

Step 15

Finally, cover the lasagna with a lot of cheese, curd and sauce.

Step 16

Cook for about 20 minutes on low heat.

Exit mobile version