Pastel fair dough
2018-09-04- Cuisine: Brazilian recipes
- Course: Everyday
- Skill Level: Easy
- add to favourites
- Yield: 15
- Servings: 15
- Prep Time: 45m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 60m
Pastel fair dough
Dough Pastel is a recipe for making dough for pastel that you normally find at bars or at fairs. Change the recipe slightly but very important.
Ingredients
- 3 cups of flour, one of which is used during the mixing.
- 1 medium glass of water 400ml
- 2 spoons of oil
- 1 tablespoon of salt
- 50 ml of Cachaça
Method
Step 1
Mix well 2 glass of flour with the salt.
Step 2
Open a hole in the middle of the flour and slowly pour the water and oil into the flour with your hands in a bowl or on a flat table.
Step 3
Add the cachaça and continue mixing the mixture well.
Step 4
Work the dough on a smooth surface, sprinkled with flour, until it is homogeneous and stop sticking in your hands.
Step 5
Leave the dough to rest for 15 minutes covered with a damp cloth or cling film.
Step 6
Open the dough with the help of a pasta machine - it's easier - up to the thinnest thickness that can be obtained, without breaking the dough; if you don't have a car, even a rolling pin is fine.
Step 7
Cut the dough already open with a knife 30 cm by 10 cm, to have the size of a fairground pastel.
Step 8
put the filling, occupying half the space, on the dough and close the edges with the help of a fork.
Step 9
After assembling the pastels, fry them in hot oil as soon as possible.
Comments (5)
Leave a Reply
Average Member Rating
(3.3 / 5)
15 People rated this recipe
posted by Vincente on October 10, 2022
Ingredienti: 3 tazze di farina
Passo 1: 2 bicchieri di farina e sale
400 ml di acqua olio e 50ml cachaça
è un pò imperfetta
posted by admin on October 10, 2022
Hai perfettamente ragione in questo caso è stato usato l’unita di misura che usa la mia nonna con il bicchiere americano cosi lo chiamano appena posso inserirò la stessa ricetta con i grammi invece dei bicchieri. Comunque grazie per il tuo commento.
posted by admin on December 9, 2022
Bravo se vuoi inviamela cosi inserisco nel sito .
posted by Jens on July 20, 2023
rispettato proprietario del sito,
Sono davvero in soggezione per gli straordinari risultati mostrati sul tuo sito web. Il livello di eccellenza che avete raggiunto non ha eguali.
Con profonda ammirazione, vorrei condividere un’app eccezionale che integra perfettamente il tuo sito. click here.
Le sue notevoli qualità sono una testimonianza dei tuoi elevati standard.
Grazie per il privilegio di sperimentare la tua eccezionale creazione.
Cordiali saluti,
posted by admin on July 23, 2023
Grazie per i complimenti ma nei commenti non è possibile inserire link. qualsiasi comunicazione inviare tramite email. info@ricettebrasiliane.it