Come sfilettare il pollo è più facile di quanto pensi: vieni a dare un’occhiata a questa tecnica che ti consente di sfilettare il pollo in pochi secondi!
Filleted chicken can make any recipe spectacular! It is widely used as a filling of classic recipes, such as the famous one coxinha, empadão, fricassee and chicken stroganoff.
Tuttavia, l’arte di svelare può essere una sfida per molti! RicetteBrasiliane ti ha già insegnato alcune tecniche, oggi ti insegneremo una tecnica, questa volta con la pentola a pressione!
And no, you don't have to be afraid to manage this dish! See how easy it is to fillet with its help!
Cook the chicken normally
Inizia facendo le basi: cucinare il pollo nella pentola a pressione. Metti circa 2 cucchiai di olio nella padella e poi aggiungi la cipolla tritata e l’aglio tritato (a gusto).
Add the diced (and bone-free) chicken breast to the pan. If you want a special touch of tomato, do not hesitate to add 1/2 confession of tomato sauce and herbs to taste (parsley, chives).
Add about 120 ml of water to almost cover the chicken, add salt and pepper to taste and cook under pressure for about 15 minutes.
After this time, let 10 minutes pass, wait for the pressure to come out and open the pan. Then filleting.
Ora rimuovi tutto il liquido all’interno della padella, lasciando solo il pollo – ricordando che puoi riutilizzare l’acqua di cottura per fare una zuppa saporita.
How to Fillet Chicken in 10 Seconds
Dopo aver rimosso il liquido dall’interno della pentola, richiudilo e agita la pentola per 10 secondi, tenendolo per i bordi.
Esatto: bastano 10 secondi per “scuotere” la padella per aprirla e vedere diversi sfilettare il pollo pronti per essere utilizzati. Sembra magia, vero?
And if some pieces remain, just pass a spoon over them to make them separate easily.
Ah, but be careful not to burn yourself, as the pan is hot.
Use gloves or a tea towel to help you hold the pan, okay?
After all, it is always good to avoid accidents in the kitchen.