Loader

Pastel fair dough

2018-09-04

No more images found for this recipe!

  • Yield: 15
  • Servings: 15
  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 60m

Pastel fair dough

Dough Pastel is a recipe for making dough for pastel that you normally find at bars or at fairs. Change the recipe slightly but very important.

Youtube Brazilian Recipes

See other recipes

Ingredients

  • 3 cups of flour, one of which is used during the mixing.
  • 1 medium glass of water 400ml
  • 2 spoons of oil
  • 1 tablespoon of salt
  • 50 ml of Cachaça

Method

Step 1

Mix well 2 glass of flour with the salt.

Step 2

Open a hole in the middle of the flour and slowly pour the water and oil into the flour with your hands in a bowl or on a flat table.

Step 3

Add the cachaça and continue mixing the mixture well.

Step 4

Work the dough on a smooth surface, sprinkled with flour, until it is homogeneous and stop sticking in your hands.

Step 5

Leave the dough to rest for 15 minutes covered with a damp cloth or cling film.

Step 6

Open the dough with the help of a pasta machine - it's easier - up to the thinnest thickness that can be obtained, without breaking the dough; if you don't have a car, even a rolling pin is fine.

Step 7

Cut the dough already open with a knife 30 cm by 10 cm, to have the size of a fairground pastel.

Step 8

put the filling, occupying half the space, on the dough and close the edges with the help of a fork.

Step 9

After assembling the pastels, fry them in hot oil as soon as possible.

Comments (5)

  1. posted by Vincente on October 10, 2022

    Ingredienti: 3 tazze di farina
    Passo 1: 2 bicchieri di farina e sale
    400 ml di acqua olio e 50ml cachaça
    è un pò imperfetta

      Reply
    • posted by admin on October 10, 2022

      Hai perfettamente ragione in questo caso è stato usato l’unita di misura che usa la mia nonna con il bicchiere americano cosi lo chiamano appena posso inserirò la stessa ricetta con i grammi invece dei bicchieri. Comunque grazie per il tuo commento.

        Reply
      • posted by admin on December 9, 2022

        Bravo se vuoi inviamela cosi inserisco nel sito .

          Reply
  2. posted by Jens on July 20, 2023

    rispettato proprietario del sito,
    Sono davvero in soggezione per gli straordinari risultati mostrati sul tuo sito web. Il livello di eccellenza che avete raggiunto non ha eguali.
    Con profonda ammirazione, vorrei condividere un’app eccezionale che integra perfettamente il tuo sito. click here.
    Le sue notevoli qualità sono una testimonianza dei tuoi elevati standard.
    Grazie per il privilegio di sperimentare la tua eccezionale creazione.
    Cordiali saluti,

      Reply
    • posted by admin on July 23, 2023

      Grazie per i complimenti ma nei commenti non è possibile inserire link. qualsiasi comunicazione inviare tramite email. info@ricettebrasiliane.it

        Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image. Drop file here

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Salpicão tradizionale ricetta

    Salpicão tradizionale

  • Bistecca di scamone in salsa di funghi e basilico

    Bistecca di scamone in salsa di funghi e basilico

  • Salpicao di Baccalà semplice

    Salpicao di Baccalà semplice

  • Baccala Divino e Delizioso alla Brasiliana

    Baccala Divino e Delizioso alla Brasiliana

  • Carolinas – Bignè senza glutine

    Carolinas – Gluten-free cream puffs

en_GBEN